Skip to main content Skip to search

recent blog posts

Отворена телефонска линија за пријавување

Отворена телефонска линија за пријавување

  • Нема коментари

Почитувани, Во наредните денови е најавен студен бран со многу ниски температури, и од тие причини ЈУ Центар за социјална работа Валандово презема активности за намалување на ризиците што ги носи истиот кај најранливите категории на граѓани – бездомниците и…

Годишна обнова на право на Социјална парична помош

Годишна обнова на право на Социјална парична помош

  • Нема коментари

Почитувани, ЈУ Центар за социјална работа , Ве информира дека во периодот од 26.12.2018 година до 28.01.2018 година ќе се спроведе годишната обнова на правото на Социјална парична помош на документацијата за материјалната и бројната состојба на домаќинството согласно член…

Известување за сите кроисници на правото на социјална парична помош

Известување за сите кроисници на правото на социјална парична помош

  • Нема коментари

Се Известувааат сите корисници  на правото на социјална парична помош ,кои не обновиле документи,дека годишната обнова за правото на СПП  е започната од 15.11.2017 година и  ќе трае заклучно со 30.12.2017година.   Според членот 50, став 3 од Законот за…